Mdf-4.jpg

Telefon: +46 (0)42 140105

Mobil: +46 (0)707 27 05 91

E-post: kontakt@maisonsdefrance.se

Maisons de France

Drottninggatan 27

252 21 Helsingborg

Hem Alla objekt Nyproduktion Om Frankrike Vår service Franska nyheter Om oss Open house 2018

nedre-var-4.jpg


Rivieran anses normalt ha sin västra gräns vid den halvö där det gamla fiskeläget St Tropez ligger. Medan den förhållandevis lilla staden St Tropez över åren utvecklats till att bli ett av världens mest kända tillhåll för kändisar, så har hela halvön med sina exklusiva stränder fyllts med villor som betingar astronomiska priser. Längst in i bukten ligger den på 70-talet uppförda byn Port Grimaud, som likt Venedig byggts på vatten.

Mitt emot St Tropez ligger Sainte Maxime, där den svenske kungen Carl XVI Gustaf äger en strandvilla som han ärvt av prins Bertil. Fortsätter man längs kusten österöver passerar man St. Raphaël, och sedan måste man runda det dramatiska Esterel-massivet där röda klippor stupar ned i vattnet. Massivet sluttar ned mot en lång och platt kuststräcka där man i tur och ordning finner de sammanväxta städerna La Napoule, Mandelieu och Cannes.
Cannes är en av rivierans centralorter med exklusiva hotell och en internationell filmfestival. I inlandet ovanför Cannes ligger bland annat gastronomiska vallfartsorten Mougins (där stjärnkocken Tore Wretman tillbringade sina pensionärsår) och parfymstaden Grasse.

Bortom Cannes ligger så den lilla kuststaden Golfe Juan, där Napoleon I steg iland vid sin återkomst från exilen på Elba, och därefter följer en större stadsbildning där halvön Cap d'Antibes löper ut. Tvillingstäderna Antibes och Juan-les-Pins är olika till sin karaktär - Antibes är en traditionell gammal fransk småstad medan Juan är en exklusiv badort - men tillsammans är de en av södra Frankrikes mest expansiva orter. Detta inte minst på grund av den internationella teknikparken Sophia Antipolis som är belägen en bit innanför kusten. Själva Cap d'Antibes är huvudsakligen bebyggd med villor.

pointer-4.jpg
maxime1002.jpg  Sainte Maxime - Prisvärd 2:a i residens med pool
plan01.jpg Plan de la Tour - mitt i Provence
NYTT
maxime800.jpg Sainte Maxime - Nybygge som har allt
raphael400.jpg Saint Raphaël - Valescure - läckert med endast 11 lägenheter
NYTT
maxime903.jpg Sainte Maxime - fräsch 3-rummare nära hav och centrum
maxime700.jpg Sainte Maxime - centralt belägen studio
NYTT
raphael300.jpgSt Raphaël - Nybygge vid Valescure
NYTT
lagarde02.jpg La Garde Freinet - Utmärkt byhus i centrum
belg05.jpg Belgentier nära Hyères - Charmigt parhus

maxime601.jpgSainte Maxime - Villa med pool och havsutsikt

3-7.jpg  Ste Maxime - Vacker modern villa med pool och havsutsikt
 
4-6.jpg  Roquebrune sur Argens - ensamstående vacker villa med pool
10.jpg  Sainte Maxime  - exklusiv 4-rummare nära centrum och badstränder
avsk.jpg